Atac armat în Australia | Cel puțin patru persoane au murit. Atacatorul a fost arestat

  • 04 Iunie 2019 17:59
Atac armat în Australia | Cel puțin patru persoane au murit. Atacatorul a fost arestat

Cel puțin patru persoane au fost ucise și câteva rănite într-un atac armat comis într-un motel din orașul Darwin, capitala Teritoriului de Nord din Australia, a informat marți presa locală, preluată de dpa.

Poliția din Teritoriul de Nord a informat că un bărbat a fost reținut. Oamenii legii nu cred că incidentul este unul legat de terorism.


Poliția a mai precizat că există cinci locuri ale crimei.

Prim-ministrul Scott Morrison, care se află la Londra pentru o vizită, a spus că incidentul a fost "un teribil act de violență".

"Este o comunitate foarte strânsă și știu că vor fi zguduiți de aceste evenimente", le-a spus el ziariștilor, reiterând că incidentul "nu a avut legături cu terorismul".

Suspectul de comiterea atacului armat, un bărbat alb de 45 de ani, a fost eliberat recent din închisoare, potrivit canalului australian ABC.

Martorii au declarat pentru media locale că bărbatul a intrat în Palms Motel din orașul Darwin cu o carabină cu țeavă scurtă și a tras în camere.

"A tras asupra tuturor camerelor, a intrat în fiecare cameră căutând pe cineva și a tras din nou, apoi l-am văzut plecând în fugă, urcându-se într-o camionetă Toyota și dispărând", a declarat un martor, John Rose, pentru ABC.

Suspectul a fugit de la fața locului și a fost în libertate timp de circa o oră în timp ce orașul era închis de către poliție. Arestarea sa a fost filmată în direct de jurnaliști.

Au mai existat alte două incidente, relatează ABC, inclusiv unul în care un bărbat a fost împușcat în cap, dar nu s-a confirmat că există vreo legătură între ele.

Două persoane au fost transportate la Spitalul Regal din Darwin cu răni prin împușcare dar se află într-o condiție stabilă, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Sănătate.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău