Atac al PSRM asupra Ambasadorului UE

  • 23 Februarie 2021 11:59
Atac al PSRM asupra Ambasadorului UE

Partidul Socialiștilor îl acuză pe Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, de faptul că nu ar respecta suveranitatea și independența Republicii Moldova, după ce diplomatul a criticat activitatea Consiliului Audiovizualului, precum și adoptarea mai multor legi inițiate de PSRM, pe care le-a calificat ca fiind ”dubioase”.

Într-un comunicat de presă, socialiștii ”își exprimă nedumerirea în legătură cu declarațiile frecvente și scandaloase ale unui număr de ambasadori acreditați în Republica Moldova”, susține PSRM, făcând referire în special, la Șeful Delegației UE. Acesta a criticat Consiliul Audiovizualului pentru că nu ar combate în mod eficient dezinformarea și știrile false, fapt interpretat de PSRM ca fiind o intenție de a introduce ”cenzura mijloacelor de informare inacceptabile Uniunii Europene”.

PSRM sare și în apărarea mai multor legi adoptate la sfârșitul anului trecut și criticate de diplomatul european, dar și de societatea civilă, pentru faptul că sunt populiste, fără acoperire financiară și prezintă riscuri de corupție. Ei se referă la legea cu privire la funcționarea limbilor, anulată de Curtea Constituțională, cea referitoare anularea plăților din bugetul de stat pentru acoperirea miliardului furat din bănci, a cărei acțiune a fost suspendată de Curtea Constituțională, cea cu privire la reducerea vârstei de pensionare, de anulare a vânzării Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei Statelor Unite, și altele.

Potrivit socialiștilor, aceste critici exprimate public ar încălca eticheta diplomatică și ar fi un amestec în treburile interne ale Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău