Astronautul german Matthias Maurer va lua cu el supă de cartofi la bordul Stației Spațiale Internaționale

  • 08 Octombrie 2021 10:18
Astronautul german Matthias Maurer va lua cu el supă de cartofi la bordul Stației Spațiale Internaționale

Astronautul german Matthias Maurer, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), a spus că va lua cu el tocăniță de vânat și supă de cartofi atunci când va călători spre Stația Spațială Internațională (ISS), la sfârșitul lunii octombrie, informează DPA.

Matthias Maurer, în vârstă de 51 de ani, a afirmat, cu prilejul unei conferințe de presă desfășurate joi, că i-a fost pregătită mâncare ''tipic germană'', dar pe care nu a gustat-o încă.

''O să o împart cu colegii mei de echipaj și sunt sigur că va fi foarte delicioasă și toată lumea o așteaptă cu nerăbdare'', a spus el.

Obiectivul principal al misiunii la care participă astronautul german este cercetarea - Maurer a spus că el și colegii lui vor lua cu ei în ''bagaje'' 300 până la 350 de experimente.

Trei astronauți de la NASA, Thomas Marshburn, Raja Chari și Kayla Barron, vor călători împreună cu Matthias Maurer în capsula Crew Dragon, dezvoltată de compania privată din domeniul spațial SpaceX, fondată de miliardarul Elon Musk.

Echipajul va decola de la baza de lansare Cape Canaveral din Florida.

Astronauții vor realiza experimente la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri pe orbita Pământului timp de șase luni și vor finaliza, totodată, o misiune extravehiculară.

Capsula care transportă echipajul ar urma să se conecteze cu avanpostul spațial în data de 31 octombrie.

Matthias Maurer a mai spus că așteaptă cu nerăbdare să fotografieze Pământul din spațiu, după ce a petrecut un an călătorind în jurul lumii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău