Astronauții celei de-a doua misiuni SpaceX cu echipaj uman se întorc luni pe Terra

  • 06 Noiembrie 2021 12:36
Astronauții celei de-a doua misiuni SpaceX cu echipaj uman se întorc luni pe Terra

Cei patru astronauți ai misiunii Crew-2, a doua misiune SpaceX cu echipaj uman, vor părăsi duminică Stația Spațială Internațională (ISS) și vor ateriza luni în largul Florida, ''nu mai devreme'' de ora 12:14 GMT, după ce au petrecut mai mult de șase luni în spațiu, a anunțat vineri NASA, relatează AFP.

Echipajul, format din francezul Thomas Pesquet, japonezul Akihiko Hoshide și americanii Shane Kimbrough și Megan McArthur, vor reveni pe Terra înainte de sosirea la bordul ISS a celor patru astronauți ai misiunii Crew-3, a cărei lansare a fost de mai multe ori amânată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, scrie Agerpres.

"În timp ce ne pregătim să plecăm, există puțin un sentiment dulce-amărui", a spus Thomas Pesquet, vineri, la o conferință de presă de la stația spațială."S-ar putea să nu ne întoarcem niciodată să vedem ISS, și este cu adevărat un loc magic", a mai spus el.

După coborârea sa, capsula spațială Dragon va fi recuperată din unul dintre posibilele puncte de sosire, în largul Florida, de o navă a SpaceX.

Crew-2 este a doua misiune cu echipaj uman realizată de compania SpaceX, condusă de Elon Musk, pentru NASA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău