Astăzi și-a început lucrările Reuniunea Consiliului șefilor de stat al CSI

  • 05 Decembrie 2012 13:45
Astăzi și-a început lucrările Reuniunea Consiliului șefilor de stat al CSI

La Așgabat, în Turkmenistan, și-a început miercuri, 5 decembrie, lucrările Reuniunea Consiliului șefilor de stat al CSI, la care participă și premierul Vlad Filat.

Analiștii politici au păreri împărțite vizavi de necesitatea participării Republicii Moldova la această comunitate a statelor ex-sovietice. 
 
Cele 11 state ale CSI sunt reprezentate la reuniune de opt președinți, doi premieri și un ministru de externe. Pe agenda reuniunii figurează aproximativ 20 de subiecte care vizează aprofundarea cooperării în domeniile comercial-economic și umanitar, asigurarea securității energetice, ecologia și protecția mediului, alte domenii de interes comun. Republica Moldova este reprezentată la acest summit de premierul Vlad Filat.
 
Analiștii politici contactați de Radio Chișinău au păreri împărțite în legătură cu viabilitatea CSI și participarea Republicii Moldova la această structură.
 
Comunitatea Statelor Independentă este o organizație viabilă, dar care nu își propune ambiții foarte mari. Totuși, Republica Moldova trebuie să participe la această organizație pentru a menține relații bune cu statele din Est, consideră analistul politic, Cornel Ciurea
 
Pe de altă parte analistul Roman Mihăieș consideră că CSI doar împiedică procesul de modernizare a Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău