Astăzi se împlinesc 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

  • 03 Aprilie 2013 11:17
Astăzi se împlinesc 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Miercuri, 27 martie, se împlinesc 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, în 1918. Cu această ocazie, în Republica Moldova și România se vor desfășura mai multe evenimente.

În clădirea fostei reședințe a Sfatului Țării, actualmente Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, cu începere de la ora 11.30, va avea loc o conferință științifică, la care vor participa istorici români de pe ambele maluri ale Prutului. Dezbaterea este  organizată de Institutul de Istorie al Academiei de Științe din Moldova; Filiala Iași a Institutului de Istorie „Alexandru Xenopol“ al Academiei Române;  Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu“ din Chișinău și Asociația Istoricilor din Republica Moldova.

Tot astăzi, la Sala cu Orgă, va avea loc un concert extraordinar dedicat lui George Enescu. Pe 27 martie 1918, orchestra condusă de maestrul Enescu a evoluat pentru prima dată la Chișinău, eveniment care a coincis cu ziua în care Sfatul Țării a votat Unirea Basarabiei cu Regatul României.

De asemenea, Platforma Civică Acțiunea 2012, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, va organiza o serie de spectacole pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi la Chișinău va concerta trupa Direcția 5.

Evenimentele consecrate celor 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România vor continua pe parcursul întregii săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău