Astăzi se împlinesc 10 ani de la reînființarea Radio Chișinău - o voce care aduce mesajul României la ascultătorii din R.Moldova, dar și pe cel al românilor din Basarabia la ascultătorii din țară

  • 01 Decembrie 2021 07:00
Astăzi se împlinesc 10 ani de la reînființarea Radio Chișinău - o voce care aduce mesajul României la ascultătorii din R.Moldova, dar și pe cel al românilor din Basarabia la ascultătorii din țară

1 decembrie nu este doar Ziua Națională a României, ci și ziua de naștere – sau, mai degrabă, de renaștere - a postului Radio Chișinău.  Radio Chișinău, parte a Radio România, împlinește astăzi 10 ani de la reînființare.

Postul Radio Basarabia, cunoscut în epocă și ca Radio Chișinău, a fost înființat inițial în 1939, fiind primul studio regional al Radio România și al doilea după Radio București.

Atunci a existat doar 300 de zile, fiind închis odată cu ocuparea Basarabiei de către trupele sovietice, în 1940. A fost redeschis la 1 decembrie 2011. 

A fost relansat oficial la 1 decembrie 2011, când, pentru prima dată în istoria radiodifuziunii românești, ora exactă a fost dată nu de la București, ci de la Chișinău, moment preluat de toate posturile Radio România.

Radio Chișinău își propune să reflecteze corect și echidistant realitățile politice, sociale, economice și culturale din Republica Moldova, precum și să ofere ascultătorilor de aici acces la programele Radio România. 

Pe lângă faptul că retransmite o parte din emisiunile de la București, Radio Chișinău produce emisiuni destinate, mai ales, ascultătorului basarabean afectat de propaganda rusă și de războiul hibrid, tot mai agresiv în ultimul timp.

Radio Chișinău a devenit, în cei 10 ani de când a fost redeschis, o voce care aduce mesajul României la ascultătorii din Republica Moldova, dar și pe cel al românilor din Basarabia la ascultătorii din țară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău