Astăzi s-a deschis Camera Bilaterală de Comerț între România și Republica Moldova

  • 18 Iulie 2014 17:28
Astăzi s-a deschis Camera Bilaterală de Comerț între România și Republica Moldova

Republica Moldova își va intensifica relațiile economice cu România. Astăzi la Chișinău a fost lansată Camera Bilaterală de Comerț între cele două state.

Scopul noii instituții este de a sprijini interesele mediului de afaceri din țara noastră, de a promova parteneriatul public privat, precum și de a intensifica comerțul între cele două state, a menționat președintele Camerei Bilaterale de Comerț, Constantin Vieru: 

La eveniment a fost prezent și ministrul român delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Florin Nicolae-Jianu. Potrivit oficialului de la București, în prezent firmele din România  au investite în Republica Moldova un capital de peste 900 de milioane de euro.

Importanța României, ca partener strategic pentru Republica Moldova a fost subliniată de către vicepreședintele Camerei de Comerț și Industriei a Republicii Moldova, Vladimir Didilica. 

Potrivit statisticilor, în Republica Moldova și România există aproximativ 4.500 de firme cu capital comun, 2.500 firme românești înregistrate în Republica Moldova, și alte aproxmativ 1.500 de firme moldovenești înregistrate peste Prut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău