Astăzi începe Festivalul etno-gastronomic „Bostaniada"

  • 19 Septembrie 2015 10:12
Astăzi începe Festivalul etno-gastronomic „Bostaniada

Festivalul etno-gastronomic „Bostaniada”, ajuns la a 4-a ediție, se desfășoară în acest sfârșit de săptămână, 19-20 septembrie, în satul Lozova, raionul Strășeni.

Prețul biletelor oscilează între 25 și 85 de lei, iar organizatorii anunță că banii colectați vor fi cheltuiți pentru iluminarea stadionului din localitate, transmite IPN.

Festivalul începe la ora 12.00, iar biletele pot fi procurate casele Palatului Național „Nicolae Sulac” sau pe loc, la eveniment. Prețul biletului pentru 1 zi este de 50 de lei, iar pentru 2 zile – 85 de lei. Locuitorii din Lozova vor achita pentru bilet 25 și 50 de lei. Copiii de până la 12 ani și persoanele cu dizabilități au acces gratuit la festival.

Evenimentul are loc pe stadionul comunei Lozova. Programul primei zile prevede, după deschiderea oficială, un program artistic al comunei Lozova. Ulterior în scenă va ieși Ludmila Bălan, după care va avea loc o extragere la tombolă și balul Cenușăresei.

În prima zi, va mai evolua și Taramis Band, Viorel Burlacu, Vitalie Dani, Igor Cuciuc, Natan și Alexandru Vdovicenco Band. Va fi organizată și Parada Bostaniada, concursul celui mai greu dovleac, o expoziție de lanterne din dovleac, iar noaptea va fi făcut rugul satului.

În a doua zi a festivalului vor evolua interpreți precum Marcel și Cornelia Ștefăneț, Fuego, Nona Marian, Surorile Osoianu, Adriana Ochișanu și El Radu. Vor fi prezenți și dansatorii de la Black and White. În aceeași zi, vor fi organizate și concursuri.

La festival vor fi organizate activități diverse pentru copii și maturi, târg cu produse agricole, târg de artizanat, târgul gospodinelor cu bucate și delicii din dovleac.

Organizatorii au pregătit și zona camping pentru doritorii de a instala corturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău