Astăzi începe demontarea bradului din PMAN

  • 16 Ianuarie 2020 08:35
 Astăzi începe demontarea bradului din PMAN

Demontarea pomului de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale va începe astăzi dimineață și se va încheia spre sfârșitul săptămânii. Declarația a fost făcută pentru IPN de către șeful Direcției Municipale „Spații Verzi”, Serghei Carp.

Potrivit lui, muncitorii de la „Spații Verzi” vor începe lucrările de demontare către ora 09.00 dimineața. Inițial aceștia vor da jos o parte din jucăriile de pe brad pentru a face posibilă intervenția angajaților de la „Lumteh” care vor da jos ghirlandele. Ulterior, aceștia vor continua să adune jucăriile rămase și respectiv să demonteze pomul.

După demontare, bradul și jucăriile vor fi depozitate la Întreprindere până la următoarea montare.

Solicitat de IPN, Anatolie Aparatu, inginer-șef la „Lumteh”, a declarat că de mâine și ghirlandele de pe străzile orașului, și cele amplasate pe arbori vor fi deconectate, fără a fi însă strânse.

Pomul de Crăciun din PMAN a fost oferit, anul trecut, în dar orașului de către o companie producătoare de brazi artificiali. Construcția are formă conică și atinge 20 de metri înălțime. Bradul are o perioadă de exploatare de 7-8 ani, după care poate fi reînnoit, folosind carcasa și modificând decorațiunile. Acesta a fost împodobit în mare parte cu jucăriile din anul trecut. Pentru achiziția jucăriilor noi au fost alocați circa 35 de mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău