Astăzi începe cea de-a V-a ediție a Târgului de Carte

  • 17 Septembrie 2015 08:56
Astăzi începe cea de-a V-a ediție a Târgului de Carte

În perioada 17-20 septembrie 2015 va fi organizată ediția a V-a a TÂRGULUI DE CARTE.

Târgul va fi deschis în Pavilionul nr. 3 al Moldexpo în zilele de joi – sâmbătă între orele 10.00 și 18.00, iar duminică între orele 10.00 și 16.00. Ceremonia oficială de deschidere va avea loc pe 17 septembrie la ora 12.00.

În cadrul Târgului de Carte mai multe evenimente vor fi organizate de Secția Națională a Consiliului Internațional al Cărții pentru Copii și Tineret (IBBY) și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”.

Pe toată durata târgului copiii care vor vizita Salonul vor avea ocazia să participe la Concursul ingenioșilor, având sarcina să completeze următoarea frază „Odată motanul Cotofei și câinele Lăbuș citeau despre …”, și la un master class de confecționare a cărților miniaturale oferit de Clubul „MeșteRICH” de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”.

 

Copiii, părinții, bunicii și cadrele didactice sunt invitați și la câteva lansări de carte:

Joi, 17 septembrie, ora 10.00

Lansarea cărților„Ora de culcare în junglă” și „Ora de culcare la fermă” din seria „Poveste de noapte bună cu păpuși de deget”, apărute la editura „Arc”, la care vor participa copii de la Grădinița nr. 20 „Porumbelul” (educatoare Viorica Naghirneac).

 

Vineri, 18 septembrie, ora 10.00

Prezentarea cărții „Etno ABC” de Iurie Răileanu cu participarea elevilor de la Liceul „Elimul Nou”(înv. Angela Cioclea).

 

Vineri, 18 septembrie, ora 11.30

Prezentarea cărții „Lumea din jur. Imagini, text, activități” de la editura „Epigraf”, cu participarea elevilor de la Liceul „Vasile Vasilache” (înv. TaisiaGamurar).

 

Sâmbătă, 20 septembrie

La ora 10.00 va avea loc Forumul elevilor olimpici. Cei mai buni elevi și profesori de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău invită toți cititorii la o Dezbatere de lectură desfășurată în spațiul de idei ale romanului „Trandafirul pustiului” de Claudia Partole.

Evenimentul va fi moderat de profesorul, dr. în filologie Adrian Ghicov.


Sursa: Comunicat de presă al Bibliotecii pentru Copii, Ion Creangă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău