Astăzi începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale

  • 30 Septembrie 2016 15:50
Astăzi începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale

Cei 8 candidați la funcția de președinte înregistrați de CEC pot începe oficial de astăzi campania electorală, iar alți opt pretendenți trebuie să aștepte aprobarea Comisiei.

Primii opt candidați, Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Iurie Leancă, Andrei Năstase, Inna Popenco, Dumitru Ciubașenco, Maia Sandu și Igor Dodon, pot să organizeze începând de astăzi evenimente de campanie electorală și să beneficieze de dreptul de a plasa publicitatea electorală la posturile de radio și de televiziune.

Opt dintre pretendenți la funcția de președinte au adus dosarele la CEC ieri în ultima zi de depunere a listelor de subscripție. Este vorba de președinta Partidului „Dreapta”, Ana Guțu și independenții Valeriu Ghilețchi, Maia Laguta, Ion Dron, Roman Mihăieș, Vasile Tarlev, Vitalia Pavlicenco și Silvia Radu.

Toți cei opt pretendenți la funcția de președinte au reclamat dificultăți la colectarea semnăturilor și bariere administrative din partea anumitor primari. Ei urmează să participe în această dimineață la o tragere la sorți organizată la CEC pentru stabilirea ordinii în care vor fi înregistrați.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău