Astăzi începe admiterea la universitățile din țară

  • 22 Iulie 10:49
Astăzi începe admiterea la universitățile din țară

Candidații la studii de licență pot depune, începând de astăzi, 22 iulie, dosarele pentru participare la concursul de admitere la instituțiile de învățământ superior din țară. În premieră, admiterea la licență se va face prin platforma eadmitere.gov.md. Platforma a fost lansată de Ministerul Educației și Cercetării cu scopul de a facilita procesul de admitere. Platforma poate fi ușor accesată pe telefon sau laptop, iar candidații trebuie să urmeze câțiva pași pentru a depune dosarele de admitere, informează MEC.

Primul pas este autentificarea prin sistemul guvernamental MPass sau prin adresa electronică. Candidatul va crea contul personal și va completa formularul de înregistrare cu informațiile solicitate. Se va indica o adresă de email și un număr de telefon valabile și veridice, la care persoana va primi notificări pe parcursul procesului de admitere.

Urmează încărcarea documentelor, la necesitate, și a actelor confirmative, în cazul celor care fac parte din categoriile speciale de candidați conform Regulamentului de admitere.

Următoarea etapă este depunerea cererii de participare la concurs. Candidatul poate depune în ordine prioritară până la 3 cereri: cel mult trei universități, iar la fiecare universitate câte maxim 3 specialități. Este necesar de achitat și o taxă de admitere, stabilită de fiecare instituție de învățământ superior în parte. Despre rezultatele admiterii instituțiile vor comunica prin intermediul sistemului informațional și  al paginilor web instituționale.

Pe data de 2 august și, respectiv, 16 august, vor fi anunțate rezultatele intermediare. Candidații care au fost admiși de instituțiile de învățământ, la una sau mai multe specialități, vor face alegerea și vor depune dosarele în original la universitatea unde vor să-și facă studiile. Afișarea rezultatelor finale se va face pe 9 august (sesiunea de bază), și pe 20 august (sesiunea suplimentară).

Toți cei care au întrebări privind admiterea din acest an, pot telefona la Call Centru: 0 8000 5005. De asemenea, pot participa la instruirile pe care le organizează MEC în fiecare zi, începând cu ora 11:00: https://meet.google.com/yzb-qeoj-mzv.

Candidații la studii de master sau doctorat urmează să prezinte dosarele de admitere la universitate.

Sesiunea de bază de admitere va avea loc până pe 31 iulie, iar între 10 - 14 august se va desfășura sesiunea suplimentară.

Platforma eadmitere.gov.md a fost elaborată cu sprijinul Proiectului ,,Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială.

Astăzi începe admiterea la universitățile din țară

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sat
21
Sun
21
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău