Astăzi începe admiterea la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași. Locurile pentru candidații din Republica Moldova și Ucraina au fost suplimentate

  • 04 Iulie 2022 10:22
Astăzi începe admiterea la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași. Locurile pentru candidații din Republica Moldova și Ucraina au fost suplimentate

Astăzi începe admiterea la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași. Noutatea este că, în acest an, se va plăti o singură taxă și se va depune un singur dosar, dacă un candidat completează toate domeniile la trei facultăți.

În ce privește locurile alocate candidaților din Republica Moldova și Ucraina, Radio Iași informează că numărul de locuri la licență a fost suplimentat de la 290 la 350, iar la master a crescut de la 70 la 90.

„Față de anul trecut anul acesta am primit mai multe locuri pentru românii de pretutindeni. De la minister avem circa 350 de locuri bugetate la studiile de licență și 90 de locuri bugetate la studiile de master. Această creștere a numărului de locuri este justificată și de faptul că, începând de acum un an sau doi am început să devenim atractiv și pentru românii din Ucraina și față de românii din Moldova. Iată că numărul lor a început să crească de la an la an. Anul trecut am avut circa 30 de candidați români din Ucraina. Anul acesta a crescut cu circa 50 la studiile de licență, deci de la 290 la 350 bineînțeles, aproximativ. Și la studiile de master au crescut cu 20”, a spus Dan Cașcaval, rectorul Universițății Tehnice „Gheorghe Asachi”.

În total, în sesiunea din această vară, la admiterea de la Universitatea Tehnică din Iași sunt disponibile 6.500 de locuri, cele mai multe la licență – 2.500 la buget și 1.150 la taxă.

La toate facultățile, admiterea se face pe bază de dosar și medie obținută la Bacalaureat. Excepție fac Facultățile de Arhitectură, unde proba scrisă va avea loc pe 9 iulie, și la Automatizări și Calculatoare, unde admiterea se va desfășura la 19 iulie.

Situația finală a repartizărilor la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași va fi afișată pe 28 iulie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău