Astăzi încep Zilele Europene ale Patrimoniului

  • 22 Septembrie 2014 14:47
Astăzi încep Zilele Europene ale Patrimoniului

În Republica Moldova încep, luni, 22 septembrie, Zilele Europene ale Patrimoniului, care se vor desfășura în mai multe localități.

Genericul evenimentelor va fi ”Patrimoniul cultural și comunitățile locale”, a anunțat ministrul Culturii, Monica Babuc, în cadrul unei conferințe de presă.

Principalele activități se vor axa pe prezentarea proiectelor de restaurare a unor obiecte de patrimoniu de importanță națională, precum cetatea Soroca, ce va fi finalizată în 2015, a subliniat Monica Babuc.

Mâine, la Muzeul Național de Artă din Chișinău va fi prezentat proiectul de restaurare a Bisericii Adormirea Maicii Domnului din orașul Căușeni, iar miercuri, pe 24 septembrie, va fi inaugurată Casa memorială A. Sciusev, după restaurare.

Joi, pe 25 septembrie, la Muzeul național de Etnografie și Istorie Naturală va fi inaugurată expoziția ”Carte rară din Europa”, iar în localitatea Mereni, din raionul Anenii Noi, va avea loc o prelegere publică.

Pe 27 septembrie, în satul Lipnic, din raionul Ocnița, va fi inaugurată Fântâna Cadânei, monument restaurat, care se presupune că datează din perioada domniei lui Ștefan cel Mare.

În această perioadă, accesul la muzee va fi gratuit pentru public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău