Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Tricolorului

  • 27 Aprilie 2016 22:59
Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Tricolorului

La Chișinău este marcată astăzi, Ziua Drapelului și a Stemei, simboluri oficiale ale suveranității și independenței Republicii Moldova.

Cu această ocazie, la Ministerul Apărării s-a desfășurat  o ceremonie festivă. În cadrul evenimentului, premierul, împreună cu ministrul apărării au arborat și au dat onor tricolorului. Totodată, reprezentanții Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie” vor organiza un marș al Tricolorului în cadrul căruia vor purta prin centrul Chișinăului un drapel uriaș.

La Ministerul Apărării în această dimineață premierul, împreună cu ministrul apărării au arborat și au dat onor tricolorului.

Și președintele Nicolae Timofti a difuzat o declarație, cu ocazia Zilei Tricolorului și a Stemei, în care se menționează ”pentru aceste simboluri am luptat și am apărat Independența, Suveranitatea și Integritatea, atunci când lunca Nistrului s-a transformat în poligon”, având în vedere războiul din 1992.

O acțiune dedicată Zilei Tricolorului a fost organizată și de către Partidul Liberal, la Crucea Libertății din sectorul Ciocana al Capitalei.

Un  tricolor de  15 metri a fost desfășurat în această dimineață  pe clădirea blocului central a Universității de Stat, iar un altul de 100 de metri lungime va fi desfășurat seara în centrul Capitalei când un Marș al Tricolorului va porni din Scuarul. Manifestanții se vor opri pe strada pietonală, unde vor interpreta piese patriotice și vor recita poezii despre tricolor. Președintele Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie”, Vlad Bilețchi.

”Am arborat un Tricolor de 15 metri lungime și 6 metri lățime pe clădirea Universității de Stat din Moldova. Totodată vom organiza   atât în Chișinăucât și în localitatea Văsieni din Ialoveni, în Orhei, Leova și la Lencăuți. Încercăm să aducem Tricolorul în toată Republica Moldova  pentru ca această valoare națională să fie cunoscută, să fie promovată intens”, a menționat președintele ODIP, Vlad Bilețchi

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlament la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului legislativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău