Astăzi este Ziua Mondială a Curățeniei

  • 23 Septembrie 2017 12:58
Astăzi este Ziua Mondială a Curățeniei

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului face apel către autoritățile publice locale și societatea civilă să se implice activ în acțiuni de salubrizare și igienizare a localităților, pentru eliminarea deșeurilor de orice fel depozitate necontrolat în localități etc. Apelul vine în contextul Zilei Mondiale a Curățeniei, marcată pe 23 septembrie, transmite IPN.

Ziua Mondială a Curățeniei a fost stabilită în 1993 de către Organizația Națiunilor Unite, în parteneriat cu organizația Clean Up the World. Într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului se face apel la cetățeni să se implice în lucrări de curățare a rigolelor stradale și a malurilor cursurilor de apă.

Ministerul amintește despre Strategia de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova,  ce are drept obiectiv dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor necesare pentru a proteja în mod adecvat mediul și sănătatea populației, a elabora cadrul legal și instituțional necesar pentru a sprijini alinierea treptată a practicilor autohtone de gestionare a deșeurilor la cele ale UE. Documentul preconizează stabilirea până în anul 2025 a unui management integrat al deșeurilor, în scopul prevenirii poluării mediului și utilizării durabile ale resurselor naturale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău