Astăzi Chișinăul împlinește 579 de ani (FOTO)

  • 14 Octombrie 2015 19:29
Astăzi Chișinăul împlinește 579 de ani (FOTO)

Miercuri, 14 octombrie, în Chișinău este sărbătorit Hramul Orașului.

Sărbătoarea a început cu o liturghie la Catedrala ”Nașterea Domnului” și se va încheia cu un concert susținut pe strada pietonală. Pe parcursul zilei, preturile de sector își prezintă standurile pe Bulevardul Ștefan cel Mare, unde au loc concerte, târguri ale meșterilor populari, expoziții.

Startul sărbătorii Hramul Orașului a fost dat tradițional prin scoaterea cepului unui butoi cu vin de către primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă.

”Chișinăul ne unește pe noi toți, unește lumea. Să ne fie într-un ceas bun la 579 de la prima atestare documentară”, a declarat Dorin Chirtoacă.

La deschiderea evenimentului au venit oaspeți din mai multe localități din România, înfrățite cu orașe din Republica Moldova, dar și din Germania, Elveția, Finlanda, Belarus.  Printre cei prezenți s-a numărat și deputatul din parlamentul României, Eugen Tomac.

”Indiferent de lucrurile care ne separă, există lucruri peste care trebuie să trecem, și sp gândim în același simț, să ne prețuim cu demnitate tot ceea ce ne aparține. Vreau ca Republica Moldova împreună cu România, să se regăsească în aceeași Țară, așa cum a fost odinioară”, a mărturisit Eugen Tomac.

Pe bulevardul Stefan cel Mare meșterii populari își așteaptă cumpărătorii.

Atmosfera de sărbătoare nu acoperă însă neliniștea cetățenilor legată de situația din țară.

”Sunt emoții frumoase, dar realitatea este așa cum este”.

”Le transmit chișinăuienilor să fie puternici. Viața la noi este grea, lumea nu are posibilități să se și să se veselească așa cum trebuie”

Seara se va încheia cu concert, pe strada pietonală. Vor evolua Orchestra de muzică populară condusă de frații Advahov și soliștii Mihai Ciobanu, Zinaida Julea, Igor Cuciuc, Igor Rusu, Maria Iliuț, Plăieșii, surorile Osoianu. De asemenea, de hramul Chișinăului va cânta și celebra interpretă din România, Irina Loghin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău