Astăzi au fost înregistrate 105 îmbolnăviri cu COVID-19 în R. Moldova. Cele mai multe cazuri au fost atestate în Chișinău

  • 16 Aprilie 2020 17:29
Astăzi au fost înregistrate 105 îmbolnăviri cu COVID-19 în R. Moldova. Cele mai multe cazuri au fost atestate în Chișinău

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 105 cazuri de infectare cu COVID-19 în R. Moldova, după ce au fost prelevate 640 de probe. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința Centrului unic de comandă.

În total, sunt înregistrate 2154 de cazuri de COVID-19, dinte care 2019 confirmate în condiții de laborator, iar 135 de persoane depistate conform criteriilor clinico-epidemiologice.

Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri de infectare au fost atestate în Chișinău (28), în regiunea transnistreană (16), Soroca (13), Edineț (8). Autoritățile susțin că în această perioadă se încalcă regulile de distanțare socială și că mai multe persoane au fost amendate.

Premierul Chicu a venit cu un apel către reprezentanții bisericilor să nu facă slujbe de Paști cu participarea enoriașilor. „Am observat mai multe cazuri de încălcare a regulilor: formarea de cozi la magazine alimentare, în alte locuri publice. E regretabil și ne tem foarte mult că ignorarea acestor reguli va avea consecințe foarte grave. Riscați cu viața dvs. Poliția va amenda pe cei care încalcă. Noi trebuie să avem grijă de sănătate, dar acționa, statul va Avem prea multe cazuri de amendare astăzi a cetățenilor. Nu se poate de mers la biserică în această perioadă, slujbele se vor petrece fără credincioși. Mă adresez reprezentanților bisericilor: nu petreceți slujbe cu credincioși și să nu faceți slujba de sfințire a darurilor pascale în locuri organizate. Este permis, doar în mod individual, doar la porțile oamenilor” , a subliniat premierul.

Menționăm că, astăzi, șapte persoane au decedat din cauza infectării cu noul tip de coronavirus, bilanțul urcând la 53 de cazuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău