Astăzi are loc ședința CMC | Chișinăul riscă să rateze împrumutul oferit de BERD și BEI

  • 07 Septembrie 2017 08:33
0%
00:00:00
00:00:00

Chișinăul riscă să rămână fără câteva proiecte importante și să rateze împrumutul în valoare de trei milioane de euro de la băncile europene, destinat reabilitării rețelelor termice pe străzile 31 august, Alexandru cel Bun și Tighina.

După ce consilierii municipali au lipsit de la ședința de săptămâna trecută convocată pentru a delega atribuții primarului interimar astfel încât acesta să poată semna anumite documente, Consiliul municipal ar urma să se întrunească astăzi. 

O nouă ședință a Consiliului municipal Chișinău este programată pentru joi, 7 septembrie. Pe ordinea de zi se regăsește, din nou, chestiunea privind delegarea de împuterniciri primarului interimar Nistor Grozavu. Ședința de săptămâna trecută a CMC nu a avut loc din lipsă de cvorum. Nistor Grozavu anunța luni că municipiul Chișinău riscă să rateze împrumutul de trei milioane de euro, oferit de BERD și BEI, dacă nu va avea împuterniciri suplimentare pentru a semna contractul de creditare. Termenul limită pentru semnarea acordului care ar permite municipalității să reabiliteze rețelele termice de pe străzile 31 august, Alexandru cel Bun și Tighina  a expirat pe 31 august.

 „Cum v-am zis și anterior, speranța moare ultima și totuși mă gândesc că poate ne vor intra în situație și ne vor prelungi, dar după ce am discutat cu ei pe 31 august și pe 1 septembrie, ei mi-au declarat că termenul a expirat. Și așa a fost prelungit de câteva ori și nu cred că staful BEI-ului va accepta încă o prelungire. Săptămâna viitoare vom discuta cu reprezentanții BERD și BEI cum vom proceda la pachetul doi”, a declarat Nistor Grozavu. 

Potrivit lui Nistor Grozavu s-au dus tratative cu reprezentanții băncilor europene pentru alocarea a încă trei milioane de euro destinați lucrărilor de reabilitare a rețelelor. 

Amintim că în 2011 și 2012 Primăria Chișinău a semnat contracte cu BERD și BEI  pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a șase străzi principale, în zona centrală a orașului. Primul pachet includea reabilitarea bulevardelor Ștefan cel Mare și Sfânt, Constantin Negruzzi și a străzii Vasile Alecsandri. Iar cel de-al doilea pachet se referă la reabilitarea străzilor 31 august, Tighina și Alexandru cel Bun. Proiectul de reabilitare a celor șase străzi este în valoare de 22 de milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău