Astăzi a fost dat startul campaniei electorale în șapte localități, inclusiv în Chișinău și Bălți

  • 21 Martie 2018 15:15
Astăzi a fost dat startul campaniei electorale în șapte localități, inclusiv în Chișinău și Bălți

Miercuri a început campania electorală pentru alegerile primarilor în șapte localități, inclusiv la Chișinău și Bălți. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat planul de acțiuni ce țin de desfășurarea campaniei electorale.

 Potrivit infotag.md, președinta CEC, Alina Russu, a menționat că, „potrivit programului calendaristic aprobat, perioada de 60 de zile de la data alegerilor stabilită începe din data de 21 martie". „Din această zi, concurenții locali vor putea să-și prezinte și să-și promoveze candidatura prin mijloacele de informare în masă, afișe publicitare și întâlniri cu cetățenii, în limita prevederilor legale prevăzute în regulamentele și instrucțiunile CEC", a spus ea.


În cadrul ședinței, CEC a constituit circumscripțiile electorale pentru desfășurarea alegerilor locale noi, precum și a aprobat desemnarea a 31 observatori naționali din partea Asociației „Promo-LEX" în vederea monitorizării scrutinelor.

La 20 mai vor avea loc alegeri noi ale primarilor în șapte localități: municipiul Chișinău, municipiul Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni din raionul Hâncești, comuna Volovița din raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc din raionul Orhei și comuna Pârlița din raionul Ungheni.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău