Astăzi, 6 aprilie, este marcată Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

  • 06 Aprilie 2023 15:20
Astăzi, 6 aprilie, este marcată Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

Pe data de 6 aprilie, Organizația Națiunilor Unite, Statele sale membre și comunitatea internațională vor celebra Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, transmite CNOS.

Ziua Internațională a Sportului pentru  Dezvoltare și Pace a fost oficial proclamată de ONU la 23 august 2013 în urma inițiativei lansate de Comitetul Internațional Olimpic, în calitate de observator permanent pe lângă ONU.

Ziua Internațională a Sportului pentru  Dezvoltare și Pace oferă ocazia de a promova sportul și activitatea fizică în calitate de limbaj universal și catalizator al schimbării sociale pentru dezvoltare. Această sărbătoare este o platformă de luptă împotriva stigmatizării și discriminării sociale, contribuie la paritatea între bărbați și femei, la adoptarea unui comportament sănătos și  la edificarea păcii.

Pe data de 6 aprilie 2014, pentru prima data, în țara noastră, ca și înalte state membre ale ONU, a fost sărbătorită  oficial Ziua Internațională a Sportului pentru  Dezvoltare și Pace.

Anul acesta CNOS va celebra Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace prin organizarea unei Lecții Olimpice pentru elevii claselor a opta a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Chișinău.

Lecția va avea loc în incinta Casei Olimpice.

Elevii vor efectua, de asemenea, o vizită în Muzeul Olimpic. În cadrul Lecției Olimpice se va discuta despre rolul pozitiv pe care sportul și activitatea fizică îl joacă în comunitățile și în viețile oamenilor din întreaga lume, dar și despre puterea sportului de a schimba lumea, de a consolida legăturile sociale și a promova dezvoltarea durabilă, respectul reciproc și pacea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,63 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău