Astăzi, 3 noiembrie începe online, Festivalul Filmului Polonez în România și Moldova – CinePOLSKA

  • 03 Noiembrie 2021 08:13
Astăzi, 3 noiembrie începe online, Festivalul Filmului Polonez în România și Moldova – CinePOLSKA

Patru dintre cele mai noi producții cinematografice poloneze vor putea fi văzute de spectatorii celei de-a 17-a ediții a Festivalului de Film Polonez CinePOLSKA în perioada 3-7 noiembrie 2021. Din cauza situației pandemice, CinePOLSKA va consta în proiecții online pe platforma TIFF Unlimited, menționează Institutul Polonez din București, citat de IPN.

Potrivit organizatorilor, festivalul CinePOLSKA este o ocazie unică pentru a vedea cele mai recente filme poloneze premiate la cele mai importante festivaluri din Polonia și din lume. Filmele prezentate sunt adesea proiectate în avanpremieră în România și Republica Moldova, iar unele dintre ele pot fi văzute doar în cadrul acestui festival. Cele patru filme din program vor putea fi vizionate timp de cinci zile, nefiind necesară obligativitatea înființării unui cont pe platformă. Proiecțiile vor fi disponibile pentru publicul din România și Republica Moldova.

Una dintre producțiile prezentate în cadrul festivalului va fi filmul de debut al regizorului Jan Holoubek, „25 ani de nevinovăție. Cazul lui Tomasz Komenda”, o dramă bazată pe evenimente reale care au șocat toată Polonia. Festivalul aduce în premieră și un film despre relații de familie defectuoase și legături toxice, în regia lui Piotr Domalewski. În centrul poveștii dramatice „Cât mai departe de aici” se află adolescenta Ola, în vârstă de șaptesprezece ani, care va învăța cum să facă față responsabilităților într-o țară străină.

Va putea fi vizionată și pelicula „(Ne)cunoscuți”, în regia lui Tadeusz Śliwa, este adaptarea poloneză a scenariului filmului italian „Complet străini” („Perfetti sconosciuti”) al lui Paolo Genovese, atât de iubit de publicul din întreaga lume. Al patrulea film din programul CinePOLSKA este o biografie a preotului Jan Zieja, soldat, activist social, capelan al „Rândurilor Cenușii”, cofondator al Comitetului de apărare a muncitorilor, participant activ la războiul împotriva bolșevicilor din 1920 și în Al Doilea Război Mondial.

Proiecțiile de filme din cadrul CinePOLSKA se vor desfășura în perioada 3-7 noiembrie 2021, pe platforma online TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro). Filmele vor avea subtitrare în limbile română și engleză și vor putea fi văzute gratuit.

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău