Astăzi, 23 decembrie, va fi inaugurat Târgul Colindătorilor, organizat de Guvern

  • 23 Decembrie 2022 08:43
Astăzi, 23 decembrie, va fi inaugurat Târgul Colindătorilor, organizat de Guvern

Târgul Colindătorilor, organizat de Guvern își va deschide porțile pentru vizitatori. Evenimentul de inaugurare va avea loc vineri, 23 decembrie, la ora 17:00. Târgul este amenajat în scuarul Palatului Național ,,Nicolae Sulac” și va activa până pe 7 ianuarie.

În acest an la târg vor fi 20 de căsuțe de lemn, unde meșterii populari și producătorii autohtoni își vor putea vinde lucrările. De asemenea, oaspeții și locuitorii capitalei vor avea posibilitatea să participe la o serie de ateliere și să guste din bucate tradiționale, scrie Radio Moldova.

Cei mici vor putea sta de vorbă cu Moș Crăciun, chiar în casa acestuia.

Programul artistic se va desfășura doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu participarea orchestrelor și interpreților de muzică populară, ansamblurilor folclorice și a fanfarelor.

Potrivit Guvernului, conceptul Târgului de Crăciun din acest an va fi axat pe mobilitatea culturii, astfel artiștii profesioniști din Chișinău vor evolua pe scenele din localitățile Republicii Moldova, iar scena Târgului din capitală va fi animată de artiști amatori din raioanele țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău