Astăzi, 14 mai, e repetiția generală pentru summitul din 1 iunie

  • 14 Mai 2023 10:32
Astăzi, 14 mai, e repetiția generală pentru summitul din 1 iunie

Simularea generală cu privire la Summitul CPE 2023 se desfășoară în regim normal, scrie Radio Chișinău, scrie Radio CHișinău.

Cele peste 25 de coloane oficiale se deplasează în acest moment spre centrul capitalei. Autoritățile naționale simulează deplasarea către locurile de cazare ale oficialilor, debarcarea/îmbarcarea și plecarea spre locația unde va avea loc Summitul CPE.  

La această oră, traficul rutier în capitală este redirecționat pe rute alternative, întrucât în centrul capitalei este instituit perimetrul de securitate.   Cetățenii sunt rugați să evite centrul capitalei și să ajusteze traseele de deplasare la cele recomandate de autorități. Sectorul Buiucani este folosit ca sector de tranzit pentru ocolirea tronsonului de străzi pe care este organizată deplasarea delegațiilor oficiale.  

Precizăm că activitățile comerciale și culturale din spațiile deschise, care sunt în afara perimetrului exercițiului, se desfășoară în regim normal. Transportul public urban înregistrează întârzieri nesemnificative.  

Totodată, pe parcursul simulării generale, circulația transportului cu regim special (ambulanțe, autospeciale de pompieri) se va desfășura cu prioritate.   Autoritățile mizează în continuare pe cooperarea cetățenilor pentru a putea încheia cu succes exercițiul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău