Aspirator, cuptoare cu microunde, saci de dormit, cutii cu veselă, ar fi depistat CNA-ul acasă la Boris Gîlca

  • 05 Mai 2023 14:38
Aspirator, cuptoare cu microunde, saci de dormit, cutii cu veselă, ar fi depistat CNA-ul acasă la Boris Gîlca

CNA, în comun cu procurorii și ofițerii de investigații ai INI, au efectuat, joi, 4 mai, 24 de percheziții pe mai multe adrese, inclusiv la sediul Centrului de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău. Percheziții au fost efectuate și la domiciliul șefului Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca, care este și directorul centrului de plasament. Directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, a anunțat astăzi, 5 mai, într-o conferință de presă că mai multe lucruri destinate refugiaților ar fi fost găsite acasă la Boris Gîlca. Acesta împreună cu un alt angajat din cadrul primăriei au fost reținuți pentru 72 de ore, transmite Radio Chișinău.

Iulian Rusu a menționat că urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu și delapidare din fondurile externe se desfășoară din luna februarie.

 „De la crearea centrului, persoane angajate și persoane din cadrul primăriei au inclus date false pentru distribuirea bunurilor din ajutoare umanitare…

Angajații centrului sistematic au fost antrenați în delapidarea bunurilor din depozitul centrului”, a menționat Rusu.

Întrebat dacă s-au efectuat percheziții și la domiciliul lui Boris Gîlca și dacă au fost depistate anumite bunuri, Iulian Rusu a enumerat o listă de lucruri, depistate de către ofițeri.

 „Da, un aspirator, două cuptoare cu microunde, două calorifere, patru saci de dormit, 8 cutii cu veselă și mai multe seturi de produse alimentare”, a declarat directorul CNA.

Rusu a menționat că în acest dosar, 11 persoane sunt vizate, 2 cu funcție de conducere, 9 sunt cercetați deocamdată fără a fi stabilită vreo măsură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău