Două companii transnistrene, licențiate să importe țigări. Igor Grosu a sesizat Procuratura Generală

  • 29 Aprilie 2020 15:01
Două companii transnistrene, licențiate să importe țigări. Igor Grosu a sesizat Procuratura Generală

Deputatul PAS, Igor Grosu, a sesizat Procuratura Generală în vederea examinării legalității eliberării de către Agenția Servicii Publice a licenței pentru importul de țigări pentru două companii înregistrate în stânga Nistrului – SRL „Алмавис” și SRL „Табимпорт“.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Igor Grosu a sesizat Procuratura Generală privind legalitatea eliberării de către Agenția Servicii Publice a licențelor pentru importul de țigări pentru două companii înregistrate în stânga Nistrului, SRL „Алмавис” și SRL „Табимпорт“, transmite IPN.

Potrivit deputatului, eliberarea licențelor a avut loc chiar dacă anterior Serviciul Informații și Securitate, printr-o notă, spunea că eliberarea licențelor la importul și comercializarea produselor accizabile (băuturi alcoolice și țigări) pentru companiile înregistrate în stânga Nistrului prezintă riscuri pentru interesele economice ale Republicii Moldova.

Igor Grosu spune că, la modul practic, era o schemă conform căreia se realiza contrabanda în masă de țigări de către grupări criminale spre Uniunea Europeană și Ucraina prin Rep. Moldova. Potrivit acestuia, în anii 2012-2014 prin această schemă au trecut 330 milioane de țigări în valoare de 68 de milioane de dolari. Între 2015 și 2019, prin aceeași schemă au trecut 550 de milioane de țigări care erau vândute în magazinele Duty Free.

Procuratura Generală a precizat pentru IPN că sesizarea deputatului urmează a fi examinată în condițiile legii.

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău