Asociației Orașelor din România: Cerem Guvernului să investească direct în comunitățile din R.Moldova

  • 10 Februarie 2020 15:55
Asociației Orașelor din România: Cerem Guvernului să investească direct în comunitățile din R.Moldova

„Cerem Guvernului României să investească direct în comunitățile din Republica Moldova. Primarii știu cel mai bine care sunt nevoile și prioritățile comunităților care i-au ales”, se arată într-un apel lansat de Asociația Orașelor din România către Guvernul de la București.

Consiliul Director al AOR (Asociația Orașelor din România) a punctat, joi, 6 februarie 2020, importanța unei colaborări concrete și directe dintre structurile asociative de pe ambele părți ale Prutului, potrivit unui comunicat emis Agerpres

 

“Este convingerea noastră că primarii din Republica Moldova trebuie să beneficieze de o investiție românească de încredere și fonduri, pentru a dezvolta, concret, prin proiecte utile, comunitățile pe care le reprezintă”, a declarat președintele AOR Mădălin Ady Teodosescu.

 

“AOR pune la dispoziția comunităților de peste Prut experiența comună a tuturor administrațiilor performante din România. Dezvoltarea locală este, până la urmă, cheia integrării europene a Republicii Moldova. Chemăm Guvernul României alături de noi, într-un proiect care poate aduce bunăstare și dezvoltare acolo unde este cea mai mare nevoi, în mijlocul comunităților locale din Republica Moldova”, a continuat acesta.

 

Președintele executiv AOR Ionel Chiriță a subliniat importanța unui sprijin necondiționat din partea autorităților române față de o dezvoltare locală competentă, unitară și concretă a Republicii Moldova.

 

“Cei mai mulți dintre membrii AOR sunt primari cu experiență care au muncit, timp de câteva mandate, pentru a dezvolta comunitățile care i-au ales. De ce să nu folosim această experiență pentru a coordona un program românesc de investiții în Republica Moldova?”, a subliniat Ionel Chiriță, președinte executiv AOR.

 

“Am încredere în primarii din Republica Moldova. Eu consider că, printr-o investiție concretă în programe coordonate la nivel local, putem avea certitudinea că România ajută într-adevăr la consolidarea unui pas hotărât, pro-european, al fraților noștri de peste Prut. Chem Guvernul României alături de noi într-un proiect transnațional, care concretizează sprijinul declarat al țării noastre față de integrarea europeană a Moldovei”, a mai declarat Ionel Chiriță.

 

La ședința de deschidere a lucrărilor Consiliului Director AOR au participat, alături de președintele organizației Mădălin Ady Teodosescu și Ionel Chiriță, președinte executiv AOR, 18 primari de orașe, membri ai asociației Congresul Autorităților Locale din Moldova și 45 de primari membri AOR.

 

Vetuța Stănescu, secretar de stat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Gabriel Friptu, director Ministerul Fondurilor Europene România, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava au completat lista participanților la evenimentul găzduit de către Marius Ursaciuc, primarul orașului Gura Humorului și vicepreședinte AOR.

 

“Structurile asociative din România și Republica Moldova au capacitatea de a reprezenta un promotor al dezvoltării comunităților de peste Prut. Alături de partenerii noștri din CALM (Congresul Autorităților Locale din Moldova), AOR și celelalte structuri asociative din România putem direcționa eficient un set de investiții care se vor regăsi în creșterea nivelului de trai al cetățenilor din Moldova, a încheiat Ionel Chiriță, președinte executiv AOR.

 

Asociația Orașelor din România face apel către Guvernul României și către toți reprezentanții autorităților centrale și locale să construim împreună primul program transnațional de finanțare a proiectelor de dezvoltare locală adresat direct unităților administrativ-teritoriale din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău