Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași dă start campaniei „Adevărata Basarabie”

  • 28 Martie 12:28
Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași dă start campaniei „Adevărata Basarabie”

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) Iași organizează în fiecare primăvară o serie de proiecte culturale în cadrul Campaniei „Adevărata Basarabie”.

În acest an se desfășoară cea de-a XII-a ediție a campaniei, care va avea loc în perioada 27 martie – 26 mai. Scopul campaniei este promovarea valorilor culturale și artistice comune ale celor două maluri ale Prutului. La evenimentele organizate sunt așteptați toți cei care își doresc să cunoască mai mult despre cultura, tradițiile și valorile românilor de peste Prut. 

Activitățile desfășurate se concentrează pe aspectele socio-culturale și pe schimbul de experiențe interculturale. 

„Campania «Adevărata Basarabie» este la cea de-a XII-a ediție. Principalul obiectiv al campaniei este de a aduce la cunoștința publicului ieșean frumusețea culturii și valorilor basarabene. De asemenea, campania este o invitație deschisă către toți cei care doresc să cunoască mai bine țărișoara noastră bogată în istorie și tradiții. Este o oportunitate de a arăta că, deși suntem plecați, rădăcinile rămân puternice și ne definesc mai departe”, a punctat Alina Cernenchi, președinta ATRAG Iași.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău