Asociația Promo-LEX va monitoriza alegerile prezidențiale

  • 25 August 2016 11:55
Asociația Promo-LEX va monitoriza alegerile prezidențiale

Asociația Promo-LEX va monitoriza alegerile prezidențiale din această toamnă, iar misiunea de observare a procesului electoral își va începe activitatea într-o componență largă în data de 5 septembrie.

Șeful Misiunii de Observare Pavel Postică a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că este vorba de 37 de persoane care vor activa în oficiul central al organizației și de alți 42 de observatori pe termen lung. De asemenea, în ziua alegerilor Promo-Lex va delega câte un observator pe termen scurt în fiecare secție de votare ceea ce va permite organizației să facă numărătoarea paralelă a voturilor.

Pe de altă partea, Olga Manole, coordonatoare de program în cadrul Asociației Promo-LEX, a anunțat că Misiunea de observare a scrutinului va realiza și activități de educație electorală, inclusiv spoturi de informare și dezbateri publice în teritoriu,în scopul mobilizării alegătorilor să se prezinte la urne.

Asociația Promo-Lex a monitorizat alegerile de toate tipurile care au fost organizate în Republica Moldova de la cele parlamentare din 2009 și până în prezent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău