Asociația Presei Independente va oferi anual Premiul „Tudor Iașcenco”

  • 19 Aprilie 2021 17:58
Asociația Presei Independente va oferi anual Premiul „Tudor Iașcenco”

ncepând cu anul 2021, Asociația Presei Independente (API) va oferi Premiul „Tudor Iașcenco” în memoria jurnalistului de investigație, directorul ziarului regional „Cuvântul”, unul dintre fondatorii, primul președinte și membru de onoare al API. Premiul va fi oferit anual unuia dintre cei mai buni jurnaliști din țară, care manifestă curaj și demnitate în exercitarea misiunii sale profesionale, transmite IPN cu referire la un comunicat al API.

Acum cinci ani, în februarie 2016, Tudor Iașcenco, președintele pe atunci al Asociației Presei Independente, a oferit pentru prima dată un premiu personal, pe care l-a numit „Curaj + Demnitate = Reputație”, iar în anii următori a devenit tradiție ca președintele API să ofere un premiu special unuia din cei mai curajoși jurnaliști din țară.

După decesul lui Tudor Iașcenco, Consiliul de Administrare al API a decis să redenumească premiul „Curaj + Demnitate = Reputație” în „Premiul „Tudor Iașcenco”. Acest premiu va fi înmânat anual în cadrul Zilelor Libertății Presei, care sunt marcate la începutul lunii mai, unui jurnalist sau unei jurnaliste din Republica Moldova care manifestă curaj și demnitate în exercitarea misiunii sale profesionale. Decizia privind laureatul sau laureate urmează să fie luată de Consiliul de Administrare al API.

Tudor Iașcenco a trecut în neființă  la 26 martie 2021, la vârsta de 72 de ani, din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău