Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) își reiterează susținerea față de mediul academic și lansează, oficial, proiectul „AIR Antreprenorial”

  • 22 Septembrie 2022 12:00
Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) își reiterează susținerea față de mediul academic și lansează, oficial, proiectul „AIR Antreprenorial”

Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova a lansat, oficial, proiectul „AIR Antreprenorial”, ce constă dintr-o serie de webinarii și workshopuri organizate pentru studenții din Republica Moldova, care vor cuprinde trei modul „Istorii de succes”, „Dezvoltare și mentorat” și „Finanțare pentru tineri”.

Anunțul a fost făcut ieri, 21 septembrie 2022, de către președintele executiv al AIR, Dan Nuțiu, invitat să aibă un cuvânt de salut în cadrul evenimentului de deschidere a primei ediții a Expoziției Internaționale de Creativitate și Inovație – EXCELLENT IDEA 2022, organizată de Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic al Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) în comun cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Academia de Științe a Moldovei.

„Trebuie să recunosc că mediul de afaceri, fără inovare și cercetare, nu ar fi existat. Vă mulțumesc, în numele mediului de afaceri, tuturor celor care aduceți un aport prețios și vă dedicați acestui nobil scop”, a declarat Dan Nuțiu.

Proiectul „AIR Antreprenorial” vine să inspire studenții în găsirea vocației, dezvoltarea aptitudinilor și mindset-ului necesare unui antreprenor de succes. Printre obiectivele acestuia se numără identificarea oportunităților de finanțare și de promovare a inițiativelor tinerilor din Republica Moldova, crearea unui HUB Antreprenorial Studențesc, precum și crearea unei Arene a Ideilor, în cadrul căreia studenții și elevii vor propune idei inovative pentru antreprenori și investitori, iar cele mai bune vor fi premiate și preluate spre realizare.

De asemenea, din numele Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, Dan Nuțiu a invitat universitățile organizatoare să nu ezite să apeleze membrii Asociației, care dispun de laboratoare moderne și dotate, unde aceștia ar putea pune în practică cunoștințele, abilitățile și competențele.

„Vă invităm cu drag să apelați la noi și vom primi studenții dumneavoastră să vină alături de colegii care deja lucrează în domeniul cercetării, de a-i ajuta la dezvoltarea capacităților. Moldova nu are doar viitor, are și prezent, iar dumneavoastră sunteți cei care reprezentați prezentul și construiți viitorul”, a conchis președintele executiv al AIR.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău