Asociația Investitorilor din România, cu încă o donație pentru a proteja angajații unor instituții de stat de COVID-19, în condițiile în care intră în contact zilnic cu zeci de oameni (TVR MOLDOVA)

  • 10 Mai 2020 14:50
Asociația Investitorilor din România, cu încă o donație pentru a proteja angajații unor instituții de stat de COVID-19, în condițiile în care intră în contact zilnic cu zeci de oameni (TVR MOLDOVA)

Expuși riscului de contaminare cu noul coronavirus nu sunt doar angajații din sistemul medical, ci și ceilalți funcționari publici care, pe timp de pandemie, intră în contact cu zeci de oameni în fiecare zi de muncă. Este vorba despre angajații vamali, polițiștii sau inspectorii ANSA. De siguranța lor s-a preocupat Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, care le-a donat echipamente de protecție ce ar trebui să le ajungă timp de două săptămâni, se arată într-un material realizat de TVR MOLDOVA.

Potrivit sursei citate, aceasta este a treia donație care face parte din campania "Protejăm Viața", inițiată de investitorii români și dedicată angajaților statului ce își desfășoară activitatea în punctele de trecere a frontierelor. Primii care au primit echipamente de protecție au fost angajații Serviciului Vamal.

OLESEA PUȘCAȘU, ofițer de presă, Serviciul Vamal: „Având în vedere că Serviciul Vamal este în prima linie cu autoritățile, protecția fiecărui angajat este esențială pentru noi, așa că le mulțumim Asocieției Investitorilor Români. Echipamentul este dedicat angajaților de la frontiera moldo română și moldo ucraineană."

O altă cantitate importantă de echipamente de protecție a fost oferită Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Zeci de angajați ai  instituției fac zilnic verificări în punctele de trecere a frontierelor, unde sunt supuși riscului de contaminare cu Covid-19. Alte echipamente și materiale sanitare necesare au ajuns și la Inspectoratul General al Poliției. După personalul medical, cei mai mulți angajați ai statului care suferă de Covid-19 sunt din rândul forțelor de ordine, polițiști și carabinieri.

DAN NUȚIU, președinte, Asociația investitorilor din România în Republica Moldova: "După cum ne-am angajat de la început, această campanie se va desfășura pe perioada stării de urgență. Este cea de-a treia etapă și urmează să mai oferim donații în funcție de solicătrile instituțiilor. Cu siguranță este vorba despre zeci e mii d emăști, de zeci de mii de costume de protecție, mănuși și sute de litre de dezinfectant și viziere."

Amintim că la 24 aprilie, a fost livrată cea de a doua tranșă de echipamente de protecție către Poliția de Frontieră; Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor; Serviciul Vamal al Republicii Moldova. Au fost donate în total 5.000 măști de protecție, 10 000 mănuși și 300 litri de soluție dezinfectantă pentru mâini și suprafețe.

O solicitare parvenită din partea Spitalul Anenii Noi care se confruntă cu o situație extrem de dificilă a fost tot azi soluționată, fiindu-le donate 1000 măști de protecție, 2000 mănuși de unică folosință și 24 litri de soluție dezinfectantă.
Protejarea sănătății și salvarea de vieți omenești rămâne obiectivul campaniei noastre.
Alegem să fim solidari!

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău