Asociația Investitorilor din România a donat materiale de protecție polițiștilor de frontieră, vameșilor și angajaților ANSA din R.Moldova

  • 17 Aprilie 2020 13:55
Asociația Investitorilor din România a donat materiale de protecție polițiștilor de frontieră, vameșilor și angajaților ANSA din R.Moldova

Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova a donat astăzi mai multor instituții de stat seturi de echipamente și consumabile, în lupta cu noul coronavirus. Investitorii români au oferit materiale de protecție polițiștilor de frontieră moldoveni, vameșilor și angajaților ANSA, care se confruntă zi de zi cu riscurile infectării cu COVID-19.

Măști și costume de protecție de unică folosință și viziere, acestea sunt echipamentele pe care le-au primit polițiștii de frontieră, vameșii și angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din partea investitorilor români din R. Moldova. Donațiile, achiziționate de la producătorii locali, au fost făcute pentru a oferi mai multă protecție angajaților supuși riscurilor de infectare cu COVID-19, susține președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, Dan Nuțiu.

În cursul zilei de astăzi vor fi distribuite 10 000 de măști, 250 de combinezoane sanitare și 250 de viziere. Deși am avut oferte, care probabil din punct de vedere al prețului, ar fi fost mai atractive din China sau din zona asiatică, am decis să achiziționăm echipamente din Republica Moldova, pentru că astfel nu susținem doar producătorii din Republica Moldova, dar și angajații care în acest mod au de lucru și își vor putea continua activitatea”.

Primele echipamente au ajuns deja la Serviciul Vamal. Directorul instituției, Sergiu Burduja, a declarat că donația este binevenită, chiar dacă angajații vămii nu ar duce lipsă de echipamentul necesar.

„Echipamentele vor fi repartizate proporțional la toate posturile și acestea vor suplini echipamentul pe care-l avem: costume, măști, dezinfectant, dar și pentru asta mulțumim.”

Donațiile oferite de Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova s-a desfășurat în cadrul campaniei sociale „Protejăm Viața”, inițiată de asociație în luna martie. Investitorii români au spus că vor continua să susțină prin donațiile lor în special angajații de la punctele de trecere a frontierei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:1,54 m/s
Sun
17
Mon
20
Tue
18
Wed
13
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău