Asociația Bibliotecarilor din R. Moldova celebrează online rezultatele proiectului ”Ora să ȘTIM”

  • 15 Iulie 19:24
Asociația Bibliotecarilor din R. Moldova celebrează online rezultatele proiectului ”Ora să ȘTIM”

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Fundația Progress din România și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău, cu susținerea Deutsche Telekom Stiftung din Germania, celebrează rezultatele proiectului Ora să ȘTIM Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, bibliotecarii, în conlucrare cu partenerii, utilizatorii și susținătorii bibliotecii, vor lectura povești și vor demonstra experimente online în baza cărților citite, cărți cu tematică ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). În cadrul acestui eveniment, urmăritorii vor descoperi cum se află vârsta unui copac, cum se formează fagurii de miere, cum aducem curcubeul în farfurie sau fulgii de zăpadă în bibliotecă.

În calitate de invitat special va fi ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, care a susținut proiectul „Ora să ȘTIM” de la început și până acum, când se încheie acest eveniment. Alături de bibliotecari va fi și Stefanie Thate, responsabilă de relații publice la Deutsche Telekom Stiftung din Germania, care va împărtăși cu bibliotecarii impresiile despre proiectul „Ora să ȘTIM” în Republica Moldova. La finalul evenimentului online, Stefanie Thate va fi la dispoziția spectatorilor online pentru a oferi răspuns la toate întrebările.

Proiectul Ora să ȘTIM Moldova implică în acest moment 101 biblioteci din întreaga țară. Activitățile proiectului se desfășoară în bibliotecile publice din zonele rurale, sub îndrumarea bibliotecilor cu statut de centru de formare din Chișinău, Bălți, Orhei, Căușeni și Cahul și generează un interes deosebit față de diverse forme de comunicare și experimentare

De la lansarea sa în Germania, în anul 2015, proiectul Volunteer Readers a fost derulat cu succes în Austria, Polonia și România, în conlucrare cu ONG-uri și parteneri locali. Proiectul se bazează pe studii științifice care arată că, în special la vârsta școlii primare, abordarea subiectelor și întrebărilor legate de știință, tehnologie, informatică și matematică au impact asupra modului în care copiii se exprimă și a formării abilităților lor de lectură. Proiectul coordonat în Republica Moldova și România de către Fundația Progress, beneficiază de sprijinul Deutsche Telekom Stiftung și urmărește crearea unei oferte de servicii noi de bibliotecă pentru educația copiilor, în domeniile știință, tehnologie, inginerie și matematică.

Evenimentul „ȘTIM Magie” va fi organizat în format online și va transmis pe pagina www.facebook.com/orasastim și distribuită de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” la data de 16 iulie, cu începere de la ora 10.00.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,6 m/s
Thu
25
Fri
26
Sat
24
Sun
23
Mon
22

Curs oficial BNM 06 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6895 0.0996
USD 16.6380 -0.0052
RON 4.0732 0.0218
UAH 0.6012 0.0020
RUB 0.2277 0.0022
Arhivă Radio Chișinău