Asistentul de regie care i-a dat pistolul lui Alec Baldwin recunoaște că nu l-a verificat

  • 28 Octombrie 19:28
Asistentul de regie care i-a dat pistolul lui Alec Baldwin recunoaște că nu l-a verificat

Dave Halls, asistentul de regie care joia trecută i-a dat pistolul lui Alec Baldwin cu care actorul a tras accidental și a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins, a recunoscut că nu a verificat arma înainte de filmarea scenei fiind convins că conține gloanțe oarbe, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Declarația asistentului, publicată miercuri de biroul șerifului comitatului Santa Fe (New México, SUA), coincide cu ipoteza formulată de anchetatori după ce au fost confiscate 500 de cartușe din zona filmărilor, printre care se crede că existau proiectile reale amestecate cu gloanțe oarbe.

Scena pe care o repeta Baldwin era un prim plan al mâinii sale țintind cu arma spre cameră.

La rândul său, Hannah Gutierrez Reed, responsabila cu armele folosite în westernul 'Rust', a declarat autorităților că s-a asigurat în ziua filmărilor că arma conține gloanțe de recuzită și a subliniat că nu avea cunoștință că există muniție reală pe platoul de filmare.

Versiunea sa o contrazice însă pe cea a șerifului din Santa Fe, Adan Mendoza, care a declarat presei că printre obiectele confiscate de echipa lui s-au aflat și 500 de cartușe pe care le-a descris drept un amestec de cartușe false, cartușe goale și muniție reală.

În acest stadiu al anchetei, autoritățile din Santa Fe nu doresc să emită concluzii și au în vedere toate scenariile posibile, inclusiv urmărirea penală a unuia dintre cei implicați în filmările acestui serial western.

La întrebările presei privind o posibilă responsabilitate penală a lui Baldwin, care pe lângă protagonist este și unul dintre producătorii serialului, șeriful a precizat că "nimic nu este exclus".

Singura confirmare de până acum este că pistolul cu care a tras Baldwin este un revolver Colt 45 care era păstrat împreună cu alte două arme, una modificată pentru a nu putea funcționa cu muniție reală și alta din plastic.

Recomandările foarte stricte ale industriei cinematografice în materie de arme de foc interzic prezența muniției reale pe un platou de filmare, tocmai pentru a preveni astfel de accidente.

În cadrul anchetei au apărut și alte informații, precum faptul că asistentul care i-a dat arma lui Baldwin a fost concediat în 2019 pentru un incident similar, chiar dacă din fericire arma cu care s-a tras atunci nu a rănit pe nimeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
2,65
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,13 m/s
Thu
5
Fri
8
Sat
3
Sun
5
Mon
7

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău