Asistenții sociali și bibliotecarii sunt instruiți să ajute cetățenii cu înregistrarea online pentru a obține compensații în factură la energie

  • 29 Septembrie 2022 10:30
Asistenții sociali și bibliotecarii sunt instruiți să ajute cetățenii cu înregistrarea online pentru a obține compensații în factură la energie

Săptămâna aceasta au început instruirile pentru primii 180 de bibliotecari și asistenți sociali asupra funcționării platformei www.compensatii.gov.md, care vor ajuta cetățenii să se înregistreze online și să beneficieze de compensații la energie.

La ajutorul registratorilor în completarea cererii pentru compensația oferită de Guvern vor putea apela persoanele care nu dispun de echipament, acces la internet sau care nu au abilitățile necesare pentru înregistrare individuală pe platforma online www.compensatii.gov.md. De instruiri vor beneficia peste 2000 de registratori din toată țara – asistenții sociali comunitari și bibliotecarii. Instruirile sunt organizate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu sprijinul Uniunii Europene și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, prin intermediul Programului Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova.

Astfel, Guvernul se asigură că de ajutorul acordat la plata facturi la energie vor beneficia toți cetățenii care se încadrează în una dintre cele cinci categorii de vulnerabilitate energetică.

De asemenea, va fi creată o linie verde guvernamentală, unde vor fi accesibile informații despre procedura de solicitare a compensațiilor, accesarea și înregistrarea pe platforma online compensatii.gov.md.

Amintim că Guvernul a creat Fondul de Reducere a Vulnerabilității Energetice pentru a ajuta populația să depășească criza energetică globală, ce afectează și Republica Moldova. Pentru plata compensațiilor la energie vor fi alocate cca 5 miliarde de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău