Asistența română va fi determinată de ritmul și ireversibilitatea reformelor în R.Moldova

  • 23 Martie 2017 15:31
Asistența română va fi determinată de ritmul și ireversibilitatea reformelor în R.Moldova Facebook.com/ Guvernul Republicii Moldova

România va avea un dublu rol de consolidare a democrației și a instituțiilor statului și de ancorare a Republicii Moldova în spațiul european, a declarat joi, 23 martie, la Piatra Neamț premierul român Sorin Grindeanu, la conferința de presă comună cu premierul moldovean Pavel Filip.  

Sorin Grindeanu a subliniat că Guvernul de la București are în vedere creșterea prezenței României în R. Moldova, prin consolidarea investițiilor românești și participarea la eventuale procese de privatizare. Totodată, el a îndemnat Republica Moldova să accelereze reformele.

„Asistența română va continua să fie determinată de ritmul și ireversibilitatea reformelor structurale pe care vi le-ați asumat”, a declarat Sorin Grindeanu.

La rândul său, premierul Pavel Filip a declarat că va fi urgentată realizarea proiectelor energetice cu România și a mulțumit guvernului român pentru acordarea a încă 96 de microbuze școlare, precum și pentru împrumutul acordat Republicii Moldova. El a dat asigurări că gazoductul Iași-Ungheni va fi extins până la Chișinău, până la sfârșitul anului 2018.

„După mai mult de un an de activitate a Guvernului Republicii Moldova putem constata că am reușit, în mare măsură, să stabilizăm și să ameliorăm situația din țară, pe plan politic, social, economic și financiar. Totodată, avem deja lansate o serie de reforme care au ca scop îmbunătățirea calității vieții cetățenilor”, a declarat Pavel Filip.

La Piatra Neamț a avut loc astăzi o ședință comună a guvernelor României și R. Moldova în format restrâns, care a fost axată pe asistența tehnică și financiară acordată Chișinăului, precum și pe proiecte din domeniile energetic, educațional și cultural.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău