Asistență juridică calificată pentru mai multe categorii de persoane din grupuri vulnerabile

  • 29 Septembrie 2022 17:15
Asistență juridică calificată pentru mai multe categorii de persoane din grupuri vulnerabile

Persoanele cu dizabilitate severă sau accentuată și persoanele al căror venit este mai mic decât salariul minim lunar stabilit de Guvern ar putea beneficia de asistență juridică calificată. Cabinetul de miniștri a avizat inițiativa legislativă care propune modificarea Legii cu privire la asistența juridică garantată de stat, transmite IPN.

„Mai exact, prin proiect se propune includerea la categoriile de persoane cărora li se acordă asistență juridică calificată, indiferent de nivelul veniturilor, a persoanelor cu dizabilitate severă sau accentuată, dar și a persoanelor cu venit mai mic decât salariul minim lunar stabilit de Guvern, care în prezent este de 3 500 de lei. Astfel, va fi asigurat dreptul la apărare al persoanelor din categorii social-vulnerabile”, a explicat ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul ședinței de Guvern.

Asistența juridică garantată de stat reprezintă serviciile juridice acordate gratuit persoanelor care nu dispun de suficiente mijloace financiare pentru plata lor și care întrunesc condițiile stipulate în lege. Asistența juridică de stat poate fi primară (simple consultații) și calificată (asistență juridică acordată pe cauze penale, civile, contravenționale, administrative).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău