Asistența financiară acordată R. Moldova de Guvernul Statelor Unite ale Americii va crește cu 19,5 milioane de dolari

  • 23 Noiembrie 2022 13:20
Asistența financiară acordată R. Moldova de Guvernul Statelor Unite ale Americii va crește cu 19,5 milioane de dolari

R. Moldova va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de euro, acordată adițional de Statele Unite ale Americii. Comisia politică externă și integrare europeană și Comisia economie, buget și finanțe vor propune plenului Parlamentului aprobarea proiectului de lege care prevede ratificarea celui de-al 14-lea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA.

Finanțarea adițională de 19,5 milioane de euro va fi valorificată în vederea consolidării securității energetice a țării noastre, reducerea dependenței de Federația Rusă prin conectarea elementelor-cheie cu sistemele europene, precum și diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice, relatează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

După acordarea finanțării suplimentare, Republica Moldova va beneficia, în total, de asistență nerambursabilă în valoare de 172 728 297 de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău