ASD, pregătită să facă față codului portocaliu de ninsori

  • 05 Ianuarie 19:01
ASD, pregătită să facă față codului portocaliu de ninsori

Drumarii vor fi la datorie și vor interveni prompt cu lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului pe drumurile naționale, în contextul în care meteorologii au emis Cod Portocaliu de lapoviță, ninsori și îngheț pe întreg teritoriul R. Moldova, în perioada 7-10 ianuarie, relatează serviciul de presă al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD)

În acest sens, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” informează că în sectoarele cu risc sporit de înzăpezire, au fost instalate parazăpezi pentru a reduce riscul de acumulare a zăpezii și pentru a asigura un mediu de circulație mai sigur pe drumurile publice naționale.

Totodată, pentru executarea lucrărilor de întreținere de iarna pe drumurile publice naționale vor activa circa 975 de angajați, mașini și utilaje rutiere în număr de 506 unități, inclusiv: autogredere – 86; buldozere cu șenile – 23; tractoare pe pneuri cu lame – 137; freze de zăpadă – 14; distribuitoare auto – 137; încărcătoare – 66 și excavatoare – 43.

De asemenea, pentru combaterea lunecușului pe drumurile publice naționale, S.A. „Drumuri” dispune de stocuri de material antiderapant, precum amestec de sare cu nisip în cantitate de 20 mii tone, sare tehnică – 11 mii tone, nisip și savură – 24 mii tone.

Reprezentanții Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” precizează că au avut o ședință de lucru cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, unde au discutat despre măsurile de prevenire și intervenție în perioada menționată.

Amintim că, pe întreg teritoriul R. Moldova vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, iar pe 8 ianuarie va ninge puternic, izolat va fi vijelie. Temperaturile vor scădea semnificativ, iar pe drumurile publice naționale se vor forma troiene și ghețuș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău