ASD a organizat o vizită de informare pe șantierele în construcție pentru studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei

  • 22 Octombrie 2021 09:28
ASD a organizat o vizită de informare pe șantierele în construcție pentru studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei

Studenții facultății Urbanism și Arhitectură, specialitatea “Căi ferate, Drumuri, Poduri” a Universității Tehnice a Moldovei au vizitat șantierele în construcție de pe drumurile naționale, din cadrul proiectelor gestionate de către Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor”.

Tehnicile și procesele de execuție a construcțiilor noi capitale, cât și a celor în reabilitare sau reconstrucție, precum și activitatea inginerilor de șantier au fost analizate de către stundenți în comun cu conducerea ASD.

"Viitorii ingineri au făcut cunoștință cu lucrările care se execută în prezent pe drumurile naționale. Motivarea tinerilor este o prioritate pentru Administrația de Stat a Drumurilor și ne dorim ca ei să fie mai aproape de domeniul pe care îl studiază", a comunicat Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

În cadrul activității, au fost cercetate lucrările de artă de pe drumurile M1 Frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina; R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România; M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina și Coridorului 8.3 ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida și Onișcani din raionul Călărași.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău