ASD a lansat noua versiune a platformei de achitare a vinietei

  • 06 Iunie 19:33
ASD a lansat noua versiune a platformei de achitare a vinietei

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a lansat ieri, 5 iunie, o nouă versiune a platformei de achitare a vinietei, un instrument esențial în procesul de digitalizare a serviciilor publice din Republica Moldova. Această aplicație oferă o serie de beneficii semnificative, precum modernizare, eficientizare, transparență și interoperabilitate.

La evenimentul de lansare au participat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, secretarul de stat în domeniul infrastructurii drumurilor, Nicolai Mîndra, șeful Direcției Infrastructurii de Transport din cadrul MIDR, Radu Rogovei, directorul general al ASD, Sergiu Bejan, Dinu Țurcanu, consultant pentru digitalizare, împreună cu alți reprezentanți ai ASD.

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a dezvoltat SI „e-Vinieta”, care conține totalitatea informației aferente gestiunii, evidenței și controlului vinietei. Astfel, la etapa inițială, unul din scopurile creării și implementării SI „e-Vinieta” este să faciliteze procesul de achitare a vinietei, asigurând confort contribuabilului. 

Un alt scop de bază al sistemului, după lansarea în producție, este că va asigura crearea pentru organele abilitate cu funcție de control a instrumentelor necesare, pentru a monitoriza conformarea subiecților impunerii la cerințele prevăzute de legislația în vigoare.

La moment, SI „e-Vinieta” realizează următoarele funcționalități principale: Reduce timpul necesar procesului de achitare a vinietei; Permite vizualizarea în timp real a informației privind valabilitatea vinietei; Asigură accesul la istoricul vinietelor pentru utilizatori, prin crearea unui cont individual pe platforma vinieta.gov.md; Generează rapoarte și informații statistice. Informăm că, Vinieta poate fi achitată la filialele și agențiile B.C. ,,MAIB S.A” (la terminalele de plată din gestiunea băncii MAIB serviciul „e-Vinieta” va fi indisponibil temporar).

Vinieta poate fi achitată la terminalele de plată (QIWI, PayNet, PayMaster și MMPS), la stațiile PECO-Petrom Moldova și online pe paginile web vinieta.gov.md sau evinieta.gov.md, informează ASD.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
31,24
Nori împrăștiați
Umiditate:48 %
Vint:6,17 m/s
Sat
27
Sun
27
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău