Asasinat ordonat de Moscova: Germania expulzează doi diplomați ruși

  • 15 Decembrie 2021 18:37
Asasinat ordonat de Moscova: Germania expulzează doi diplomați ruși

Ministrul de externe german Annalena Baerbock a anunțat miercuri că Germania a decis să expulzeze doi diplomați ruși după condamnarea, la Berlin, a unui cetățean rus pentru un asasinat ordonat de Moscova, potrivit justiției, transmit AFP, Reuters și dpa, citate de Agerpres.

''Ambasadorul (rus în Germania) a fost informat că doi membri ai personalului diplomatic al ambasadei Rusiei sunt declarați persona non grata'', a indicat șefa diplomației germane.

Ea a adăugat că asasinatul, comis în plină zi la Berlin în august 2019, este o ''atingere gravă la suveranitatea statului'' german și va afecta grav relațiile ruso-germane.

Decizia a fost comunicată ambasadorului Rusiei la Berlin, Serghei Neceaev, în timpul unei întrevederi la MAE german desfășurată miercuri, a precizat Baerbock.

Asasinatul a fost comis la 23 august 2019 în parcul Tiergarten din Berlin, victima fiind georgianul de origine cecenă Tornike Kavtarașvili, în vârstă de 40 de ani. Acesta a fost ucis de trei gloanțe trase cu un pistol cu amortizor.

Procurorii afirmă că a fost vorba despre o retaliere pentru participarea Georgiei la al doilea război din Cecenia și pentru ''ostilitatea față de statul rus''.

Georgianul ucis a fost un lider separatist cecen care a luptat împotriva forțelor ruse între anii 2000 și 2004. El trăia începând din anul 2016 împreună cu familia sa în Germania, unde ceruse azil, dar încă nu-l primise până la momentul crimei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sat
22
Sun
23
Mon
24
Tue
24
Wed
21
Arhivă Radio Chișinău