Asasinarea președintelui din Haiti: Un alt suspect a fost arestat de autoritățile din Turcia

  • 16 Noiembrie 2021 12:49
Asasinarea președintelui din Haiti: Un alt suspect a fost arestat de autoritățile din Turcia

Autoritățile din Turcia au arestat un bărbat considerat a fi suspect în asasinarea președintelui haitian Jovenel Moise. Individul, căutat încă din luna iulie, a fost prins de polițiști pe aeroportul din Istanbul.

Samir Handal, unul dintre suspecții căutați în legătură cu uciderea lui Moise în iulie, a fost reținut la sosirea pe Aeroportul din Istanbul, a informat luni seară agenția națională de știri Anadolu, citată de DPA, potrivit Agerpres.

El zbura din SUA în Iordania, cu escală la Istanbul, a precizat agenția de presă, adăugând că bărbatul era căutat prin Interpol.

Suspectul a fost trimis într-o închisoare din Istanbul, după ce autoritățile au emis un ordine de arestare de 40 de zile.

Ministrul haitian de Externe, Claude Joseph, a scris pe Twitter că a vorbit cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu despre arestare, fără a oferi informații suplimentare.

Jovenel Moise, fost om de afaceri în vârstă de 53 de ani, ajuns la putere în 2017, a fost împușcat mortal în reședința sa privată, iar soția sa a fost rănită în atac. Un grup de mercenari columbieni sunt considerați principalii suspecți, deși nimeni nu a fost inculpat sau condamnat în legătură cu acest caz, reamintește Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău