Asasinarea ''creierului'' programului nuclear iranian: Hassan Rouhani susține că Iranul va răspunde "la momentul potrivit"

  • 28 Noiembrie 2020 12:12
Asasinarea ''creierului'' programului nuclear iranian: Hassan Rouhani susține că Iranul va răspunde

Iranul va răspunde "la momentul potrivit" pentru uciderea omului de știință Mohsen Fakhrizadeh, a declarat președintele iranian Hassan Rouhani într-un discurs televizat de sâmbătă, acuzând Israelul că încearcă să creeze "haos" prin acest asasinat, relatează Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

Într-un comunicat postat anterior pe site-ul său oficial, Hassan Rouhani a acuzat Israelul de comiterea acestui asasinat.

"Poporul nostru este prea inteligent pentru a cădea în capcana conspirației puse la cale de regimul sionist. Ei vor să creeze haos dar trebuie să știe că i-am demascat și că nu vor reuși", a spus Rouhani într-un discurs televizat.

"Dușmanii Iranului trebuie să știe că curajul poporului și a responsabililor iranieni este atât de mare, că acest act criminal nu va rămâne fără consecințe", a avertizat Hassan Rouhani la televiziune, cu prilejul reuniunii săptămânale consacrate luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

"La momentul potrivit, ei vor răspunde la această crimă", a afirmat el.

Mohsen Fakhrizadeh, de 59 de ani, a murit în urma rănilor suferite după atacul comis asupra mașinii sale cu un vehicul încărcat cu explozibili și a tirurilor atacatorilor, cărora le-au răspuns gărzile sale de corp, a anunțat vineri Ministerul Apărării, precizând că omul de știință era șeful departamentului de cercetare și inovare a ministerului.

"Acest asasinat barbar arată că dușmanii noștri trăiesc săptămâni dificile în cursul cărora simt (...) presiunea lor slăbind, situația mondială schimbându-se", a mai spus Rouhani. Dușmanii Iranului "vor să profite la maximum (...) de aceste câteva săptămâni" la modul la care "să creeze o situație nesigură în regiune", a adăugat el, fără a furniza alte detalii.

Acest asasinat intervine cu mai puțin de două luni înainte de învestirea democratului Joe Bide la președinția SUA.

El încearcă să schimbe poziția SUA față de Iran după cei patru ani de președinție a lui Donald Trump, care a restras în 2018 țara din acordul nuclear privind programul nuclear iranian semnat trei ani mai devreme. SUA, în cadrul politicii lor de "presiune maximală", au reintrodus apoi și înăsprit sancțiunile împotriva Iranului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău