Asalt asupra Capitoliului: Președintele Ucrainei salută confirmarea lui Biden, în pofida unui ''atac oribil''

  • 07 Ianuarie 2021 16:50
Asalt asupra Capitoliului: Președintele Ucrainei salută confirmarea lui Biden, în pofida unui ''atac oribil''

Șeful statului ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi confirmarea alegerii lui Joe Biden la Casa Albă în pofida unui "atac oribil" al susținătorilor lui Donald Trump asupra Congresului american, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Condamnăm cu tărie violența fără precedent împotriva Congresului american", a postat pe Twitter președintele Zelenski după ratificarea de către aleșii americani a lui Joe Biden ca viitor președinte al SUA, a doua zi după ce în Capitoliu au pătruns susținătorii lui Donald Trump.

"Suntem inspirați de reziliența celei mai mari și vechi instituții democratice din lume, care la numai câteva ore după acest atac oribil a ținut o sesiune istorică afirmând voința poporului american", a adăugat el.

Volodimir Zelenski s-a pomenit fără voia lui în centrul unui scandal politic american, la doar câteva luni după ce a câștigat alegerile prezidențiale în Ucraina în 2019.

Acest dosar ucrainean a dus la procesul de destituire al lui Donald Trump în SUA, în care președintele american a fost acuzat de abuz de putere în beneficiul său politic personal.

În urma dezvăluirii conținutului unei convorbiri telefonice între Trump și Zelenski, președintelui american i s-a reproșat că a cerut Kievului să declanșeze o anchetă pentru corupție asupra activităților fiului lui Joe Biden în Ucraina, în scopul de a păta reputația adversarului său democrat în alegerile prezidențiale. Donald Trump a fost în cele din urmă achitat de Senat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău