Asalt asupra Capitoliului: Michelle Obama mărturisește că a resimțit ''atât de multe emoții'' și a rămas cu ''foarte multe întrebări''

  • 08 Ianuarie 2021 13:11
Asalt asupra Capitoliului: Michelle Obama mărturisește că a resimțit ''atât de multe emoții'' și a rămas cu ''foarte multe întrebări''

Fosta Primă Doamnă a SUA Michelle Obama a mărturisit pe Twitter că miercuri a fost inițial "entuziasmată" de vestea că predicatorul baptist de culoare Raphael Warnock a câștigat cursa pentru un loc în Senatul SUA, pentru ca apoi să se simtă "descurajată mai puternic și mai rapid decât oricând", după asaltul asupra Capitoliului al unor manifestanți violenți susținători ai președintelui în exercițiu Donald Trump, relatează vineri dpa, potrivit Agerpres.

"Ziua (de miercuri) a reprezentat îndeplinirea dorințelor unui președinte infantil și nepatriot, care nu suportă realitatea propriilor eșecuri", a continuat Michelle Obama, referindu-se la mulțimea care a luat cu asalt Capitoliul ca fiind o "bandă" și denunțând faptul că manifestanții au arborat drapelul confederat - folosit în războiul de secesiune din SUA de statele confederate, susținătoare ale sclaviei -, "au profanat centrul guvernului american", iar apoi majoritatea lor au părăsit liberi clădirea.

"Am rămas cu foarte multe întrebări - despre viitor, despre securitate, extremism, propagandă și multe altele. Dar una dintre ele mă macină cel mai tare: dacă acești protestatari ar fi arătat ca oamenii care merg în fiecare duminică la biserica baptistă Ebenezer (biserica din Atlanta unde este pastor Warnock și oficia Martin Luther King)? Ce ar fi fost diferit?" - a scris Michelle Obama.

"Iar cei care spun despre alții că nu sunt patrioți pentru că nu fac decât să îngenuncheze în proteste tăcute, care se întreabă de ce trebuie să ni se atragă atenția că Viețile negrilor contează (Black Lives Matter) au putut vedea ieri dureros de clar că anumitor americani li se permite, practic, să denigreze steagul și simbolurile națiunii noastre. Ce au de spus acum toți acești oameni?", a mai punctat fosta Primă Doamnă a SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău