Asalt asupra Capitoliului: Michelle Obama mărturisește că a resimțit ''atât de multe emoții'' și a rămas cu ''foarte multe întrebări''

  • 08 Ianuarie 13:11
Asalt asupra Capitoliului: Michelle Obama mărturisește că a resimțit ''atât de multe emoții'' și a rămas cu ''foarte multe întrebări''

Fosta Primă Doamnă a SUA Michelle Obama a mărturisit pe Twitter că miercuri a fost inițial "entuziasmată" de vestea că predicatorul baptist de culoare Raphael Warnock a câștigat cursa pentru un loc în Senatul SUA, pentru ca apoi să se simtă "descurajată mai puternic și mai rapid decât oricând", după asaltul asupra Capitoliului al unor manifestanți violenți susținători ai președintelui în exercițiu Donald Trump, relatează vineri dpa, potrivit Agerpres.

"Ziua (de miercuri) a reprezentat îndeplinirea dorințelor unui președinte infantil și nepatriot, care nu suportă realitatea propriilor eșecuri", a continuat Michelle Obama, referindu-se la mulțimea care a luat cu asalt Capitoliul ca fiind o "bandă" și denunțând faptul că manifestanții au arborat drapelul confederat - folosit în războiul de secesiune din SUA de statele confederate, susținătoare ale sclaviei -, "au profanat centrul guvernului american", iar apoi majoritatea lor au părăsit liberi clădirea.

"Am rămas cu foarte multe întrebări - despre viitor, despre securitate, extremism, propagandă și multe altele. Dar una dintre ele mă macină cel mai tare: dacă acești protestatari ar fi arătat ca oamenii care merg în fiecare duminică la biserica baptistă Ebenezer (biserica din Atlanta unde este pastor Warnock și oficia Martin Luther King)? Ce ar fi fost diferit?" - a scris Michelle Obama.

"Iar cei care spun despre alții că nu sunt patrioți pentru că nu fac decât să îngenuncheze în proteste tăcute, care se întreabă de ce trebuie să ni se atragă atenția că Viețile negrilor contează (Black Lives Matter) au putut vedea ieri dureros de clar că anumitor americani li se permite, practic, să denigreze steagul și simbolurile națiunii noastre. Ce au de spus acum toți acești oameni?", a mai punctat fosta Primă Doamnă a SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Tue
26
Wed
28
Thu
26
Fri
26
Sat
28

Curs oficial BNM 27 Iulie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2850 0.0203
USD 18.0497 -0.0272
RON 4.3249 0.0043
UAH 0.6685 -0.0000
RUB 0.2436 -0.0021
Arhivă Radio Chișinău