Arup Banerji este noul director regional a Băncii Mondiale pentru R.Moldova, Ucraina și Belarus

  • 01 Iulie 2020 09:55
Arup Banerji este noul director regional a Băncii Mondiale pentru R.Moldova, Ucraina și Belarus

Noul director regional a Băncii Mondiale (BM) pentru R.Moldova, Ucraina și Belarus începând cu 1 iulie a fost desemnat Arup Banerji.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul BM, el va conduce angajamentul băncii cu guvernele, actorii cointeresați și partenerii din aceste trei țări. El va supraveghea avansarea proiectelor în curs de derulare, celor de portofoliu și de activități analitice, ghidând în același timp direcția programelor preconizate.

Până la actuala numire, Banerji, cetățean indian, a activat drept director regional pentru Uniunea Europeană, supraveghind acțiunile operaționale, strategice și cele de cunoaștere în statele membre UE. Anterior, în calitate de director superior și șef al Practicii globale pentru protecția socială, a muncii și locurilor de muncă în cadrul Băncii Mondiale, el a supervizat activitatea globală a băncii privind locurile de muncă, rețelele de protecție socială și pensiile.

Arup Banerji este autor de cărți și lucrări privind creșterea economică, finanțele publice, dezvoltarea umană, protecția socială, instituții, locuri de muncă, reducerea sărăciei și inegalității.

Din iulie 2016 până în februarie 2020, director regional pentru Belarus, Moldova și Ucraina a fost Satu Kahkonen. În februarie curent, ea a fost numită director regional pentru Indonezia și Timorul de Est.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău