Artistul vizual Igor Svernei vernisează expoziția aniversară „Iubire”

  • 10 Octombrie 2022 17:43
Artistul vizual Igor Svernei vernisează expoziția aniversară „Iubire”

Artistul vizual Igor Svernei vernisează expoziția aniversară „Iubire”, marți, 11 octombrie, la ora 16:00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Expoziția cuprinde 31 de lucrări realizate în perioada anilor 2012 – 2022.

Artistul Igor Svernei, de-a lungul carierei sale, atât în domeniul tapiseriei, cât și a picturii, dezvoltă un discurs artistic structurat, clar și coerent: „În procesul creației, artistul selectează și abordează teme actuale de o copleșitoare profunzime și intensitate estetică. Mereu interesat de formă, știe să pună accentul pe textură și pe materialitatea picturii, după cum la fel de bine știe să îmbine tradiția cu modernitatea sau abstractul cu figurativul, astfel reușind să se impună în peisajul artistic cu un demers pictural autentic”, se menționează în comunicatul de presă al muzeului.

Igor Svernei s-a născut la 16 octombrie 1972 în satul Dondușeni. Este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Rep. Moldova. Laureat al mai multor premii prestigioase din cadrul concursurilor naționale și internaționale de artă contemporană. În 2017 este distins cu Marele Premiu în cadrul Bienalei Internaționale de Pictură de la Chișinău.

Lucrările artistului se regăsesc în colecții publice din Moldova și România, dar și în colecții private din străinătate: Albania, Canada, China, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Olanda, România, Federația Rusă, Statele Unite ale Americi, Turcia, Ucraina, etc.

Expoziția poate fi văzută până pe 20 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău